Sliten.

I går var jeg utrolig sliten. Frem til nå har jeg har sittet alene ved et stort spisebord og lest på eksamen dag ut og dag inn i vel en måned. På Tirsdag like før jeg postet det forrige innlegget var jeg egentlig "ødelagt" etter all lesingen. Jeg startet å lese meg ordentlig opp på Organisasjon et par uker før eksamen i går og har i tillegg fått med meg alle forelesningene. Jeg så forelesningene på nytt (vi har mulighet til å se de på nett), leste alle kapitlene og markerte med beste evne de viktigeste elementene. Jeg prøvde å lage tankekart, lapper med puggenotiser (ikke å anbefale da man ikke skal pugge dette faget, men forstå helheten) som jeg ikke rakk å lese opp igjen, diverse ark med forskjellige teorier innen motivasjon osv. Da det ble for slitsomt å sitte på data og bare skrive og skrive, prøvde jeg altså å skrive for hånd, og når dette tok for lang tid prøvde jeg å bare lytte til forelesningene, men dette ga meg ikke like mye som når jeg ser hva som foregår på tavlen. Jeg satt mye rett opp og ned foran dataen, fikk vondt i hodet, ble svimmel, fikk vondt i ryggen og kroppen ellers, prøvde å gå på tredemølla for å få litt mosjon samtidig som jeg så på forelesningene, og når jeg la meg på kvelden googlet jeg temaene og fant youtube-filmer som jeg så på til jeg sovnet.

Det har rett og slett gått i ett med lesing og læring, men det gjorde meg ingenting. Jeg tenkte at: "Her sitter jeg dag ut og dag inn og ser på Netflix når jeg har fri, kan det være noe annerledes å gjøre det samme med noe så verdifult som utdanning? Hvordan kan jeg nå sette meg i sofaen i stedet, se "Stranger Things" og tenke at det er bedre enn hva jeg gjør akkurat nå?". Derfor har ikke tanken om pause slått meg. Pausene var lange nok når jeg måtte spise middag, mente jeg.
   Men nå viser det seg slik at hjernetrim kan, i mitt tilfelle og helt sikkert andres, sammenlignes med f.eks. styrketrening. Man må ha noen lengre pauser for å restituere! Fordi... I forgårs da jeg skulle se over hva jeg hadde lært og gjorde mitt beste for å reflektere, så husket jeg INGENTING! Det var helt utrolig rart! Jeg klarte bare ikke komme på noenting av det jeg hadde lest. Jeg lyttet til oppsummeringen på mobilen min og tenkte bare: "Hæ? Har jeg lest dette? Når har jeg lest dette? Hva kan jeg sammenligne dette med og hvordan kan jeg bruke det?". Ingen ting kom opp. Hjernen min tok rett og slett en shut down og jeg fikk for første gang opplevd et jernteppe.   Dette føltes så uvirkelig at jeg bare skrudde av alt annet også. Jeg ble ikke lei meg for at jeg hadde glemt alt, jeg bare slappet fullstendig av og sa til meg selv at dette går enten bra eller dårlig, og om det går dårlig så vil det verste utfallet bli at jeg må ta en konteeksamen, noe som vil gi meg mer tid til å lese. Ender det med at jeg gjør det dårlig på eksamen må jeg bare tenke at det er fordi jeg ikke er godt nok trent, noe som er meningen å sjekke på en eksamen.
Jeg tok det derfor helt med ro og bestemte meg for å bare slutte å lese og se hvordan det gikk påfølgende dag.

Heldigvis fjernet en god natts søvn det jernteppet som var innom, og jeg gjorde det forholdsvis greit på eksamen. Ikke alt var tilbake og det var vanskelig å fordele temaene jeg hadde lest, men dette skylder jeg på måten jeg leste på i forkant. Det gikk mye frem og tilbake, og jeg ser nå at det ikke fungerte godt å lese på den måten.
Til neste semester har jeg satt opp en bedre plan på hvordan jeg skal lese. Høsten 2017 har tross alt vært mitt aller første semester i høyere utdanning, så jeg er delvis fornøyd med hvordan jeg har lagt opp hjemme studeringen min. Det kunne likevel vært veldig mye bedre. Det har den siste stunden bl.a. ikke vært tid til noe annet enn studier, så neste år blir det altså justeringer.

Nå har jeg sovet godt ut etter gårdsdagens "harde strev", og har nettopp spist en pain au chocolat til frokost. Nam! Det neste jeg skal gjøre i dag er å gå meg en tur på mølla med en kopp kaffe før jeg gjør meg klar til ny eksamen. Nemlig Markedsføringsledelse.

Mvh.
Lady Lindstad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar